Inspiration från andra sidan

En berättelse av gästskribent Silvia Tovar, om hennes egna och personliga upplevelser i ämnet.
Läs också gärna vår artikel Övernaturligt eller naturligt? där två professorer ger sin syn på saken.För fyra år sedan var ångesten min livskamrat.
Vanlig terapi hade kommit till slutsatsen att jag var en stark kvinna som inte behövde hjälp: ”I din situation och efter allt du gått igenom hade andra kollapsat. Du klarar dig”. Jag kämpade mig framåt av ren vilja, den yttre fasaden höll men inuti var jag kaotisk, vilsen. Ljuset kom plötsligt från oväntat håll: ”Du borde träffa Anu”, sade en väninna. Några timmar senare fick jag samma råd av en arbetskollega. Två icke-sammankopplade människor som tipsade mig om en medial vägledare. Lika förvånad som skeptisk bokade jag en tid med henne. Jag hade verkligen inget att förlora. Med facit i handen markerade detta möte en positiv och radikal livsvändning. Jag lyckades rikta om min energi tack vare alla nya insikter hon förmedlade. Det var en väldigt speciell och befriande upplevelse att sitta mitt på landet, i ett herrgårdslikt vackert hus, med en glimrande kvinna jag aldrig träffat förut, men som berättade för mig exakt hur jag kände och hur jag skulle göra för att släppa det förflutna bakom mig och bli fri.

För ett halvt år sedan kände jag återigen att jag befann mig i ett vägskäl. Jag hade kommit långt i min personliga inre utveckling men behövde ny inspiration. Denna gång var det namnet Barkha som dök upp mitt i ett alldagligt samtal. Även hon en medial vägledare som hjälper en att se sig själv i ett större perspektiv. ”Hon är otroligt bra.” Ingen tvekan denna gång. Jag visste att rådet kom från ovan. Hon levererade precis de svar jag behövde utan att jag ställde en enda fråga.  Alltid lika fascinerande. Jag gick även en kurs i intuitionsutveckling med henne och fann ett efterlängtat lugn och nya verktyg. Tack vare alternativ hjälp och spirituell läsning har jag börjat inse att det som händer i förgrunden är inte det riktiga livet, livet försiggår bakom kulisserna i det osynliga. Problemet är att man är nästan uteslutet omringad av människor så förankrade i sina mentalt skapade bilder av vem de är, så upptagna i den oavbrutna ström av tankarna som präglar folkets vardag, att man tröttnar på att vara med. Utåt lockar framgång, pengar, beröm, storhet. Många lyckas här på jorden, såsom vårt samhälle tolkar ordet, men frågan And now what? hänger alltid i luften och kampen fortsätter. Man skaffar ny bil, nytt förhållande, nytt jobb och man kommer igen till samma vändpunkt. Vi är som havets vågor som sköljs fram och tillbaka och splashar igen. Nyckeln till inre frid finns i det som vi inte kan förstå men bara känna. Barkha berättade för mig om min ljusbärare, hur han såg ut och vad han sade till henne. Han skulle hjälpa mig att föra samman två världar för att bli hel. Vetskapen att någon förstår min längtan efter det gudomliga och vill inspirera mig vidare gav mig nytt mod. ”De säger till mig att du har vaknat till liv. Släpp ratten och se hela vägen!”

Det finns andra sätt att tolka livet. Jag betraktade mig själv som den mest rationella men livets prövningar fick mig att leta andra vägar. Med tidens perspektiv kan jag säga att det fanns en mening med lidandet. Och att se mening är en stor befrielse!

Jag hade äran att intervjua Barkha i början på april. En vacker blond kvinna med långt, krulligt hår och ett brett, vänligt leende. Hennes skarpa ögon verkar läsa av en rakt igenom och hennes sjungande röst gör att man bara vill höra henne prata. Även denna gång satt vi i samma rum som några månader tidigare, i samma gröna fåtöljer. Ett ljust rum med vita möbler och en fräsch lukt av citronolja. Ett harmoniskt utrymme som förmedlar lugn så fort man kliver in. Hoppas att hennes enorma kraft och energin flödar fram mellan raderna och inspirerar även er!

barkha

Min bild av Barkha är så eterisk att jag nästan har svårt att föreställa mig henne som en vanlig människa. Att fråga henne varifrån hon kommer och få ett enkelt svar som Skåne ger mig dock hopp om att kunna hitta det gudomliga inom mig också!

– Jag kommer från landsbygden i Skåne och har alltid varit sensitiv på olika sätt men inget jag fokuserade på. Att gå på känslan har alltid varit en självklarhet i mitt liv. Som barn var jag ganska tyst och blyg, hade inget behov att finnas i sammanhang och bjöd sällan på mig själv. Jag trivdes bäst ensam. Nu har jag ”jobbat mig upp”.

Jag har flyttat mycket, pluggat i Uppsala och har en bakgrund inom näring och hälsokost men jag har alltid sökt en alternativ väg. Jag har alltid varit och är envis, vilket har gjort det omöjligt att få mig att passa in och bara acceptera. Även om jag är tillmötesgående så har jag starka synpunkter. Jag vet vad jag vill och är väldigt intensiv, vilket kan vara ett hinder och leda till besvärliga situationer. Nu är jag en aning lugnare, säger hon och ler.

När upptäckte du att du hade speciella förmågor?

– Redan som liten fick jag alltid tydliga svar i min vardag om vad jag skulle göra. Andra människor har varit kanaler för mig men det handlar också om att förstå att man blir vägledd. Även om alla mina sinnen är välutvecklade är känslorna starkast. De leder vägen. Allt börjar med en känsla och sedan har jag ett svar.

Jag har alltid varit en betraktare och levt ett parallellt liv vid sidan av samhället. Jag gillar att leva fysiskt men jag har alltid haft en spirituell kallelse inom mig. Förutom min relation och mina närmaste har jag varit mycket ensam i mig själv, aldrig varit i sammanhang. Jag skulle vilja säga att ensamhet är nästan en nödvändig ingrediens för att utveckla sina sinnen och bli stark i det här. Om jag hade levt ett mer vanligt liv hade jag säkert inte varit här i dag. Det handlar om att lita på sig själv. När det har varit dags att byta riktning har jag alltid känt att jag inte kunde vara kvar. Jag har hoppat i annat utan att veta varför men med den starka övertygelsen att det alltid fanns något bra som väntade på mig.

Varifrån kommer ditt namn?

– Barkha fick jag i Indien i början av 90-talet. Av en man. Det var ett viktigt ögonblick i mitt liv, i den stunden kom jag hem i mig. Jag hade lämnat mycket, namnet markerade en ny början, ett nytt jag. Det är ett symboliskt ord som speglar min syn på att göra saker totalt. Jag gör inget måttligt, det är antingen eller med mig.

Hur kom du in på medial vägledning?

– Möte med det okända läste jag redan som barn men mycket började med mitt intresse för helandets förmåga. Därför utbildades jag i healing på 90-talet. Kursledaren sade att jag var en stark healer och att jag hade potential för att jobba som medial vägledare. Tanken hade aldrig slagit mig men när hon sade det provade jag.

Jag gick några kurser men efter ett tag insåg jag att det fanns för mycket regler om vad som var rätt och för mycket ego som spökade i bakgrunden. Jag hoppade av kursen eftersom jag inte kunde eller ville jobba som alla andra medium. Varje individ är sin egen kanal. Det är då man blir bäst. Utbildning må vara viktig men ur grunden bör det personliga komma, som präglar hur man utvecklar sina förmågor maximalt.

Att ta ett prov och certifieras av en stiftelse var inte så viktigt för mig. Jag kände att jag behövde prioritera möten med människor. Att hjälpa folk har alltid varit en stark drivkraft inom mig.

Hur kom du till dagens verksamhet som medial vägledare?

– För 4 år sedan vandrade jag på pilgrimsleden Camino de Santiago i Spanien. En dag stod jag på en strand och frågade: ”Vad är mitt nästa steg?” Andarna svarade mig på en gång: ”Du ska hem igen!” Jag hade då varit borta i 4 månader. När jag kom in genom dörren här i lägenheten där vi sitter nu, såg jag precis samma rum som andarna hade visat mig. Rummet hade stått tomt i ett halvt år. Det var som om det var inbäddat för mig!

Är människorna rädda för dig?

– Människorna känner sig ibland genomlysta och är rädda för det de inte kan ta på. De som kommer till mig har nyfikenhet eller går kanske igenom en krisperiod, till exempel skilsmässa eller sjukdom. I bra balans brukar man inte överväga min hjälp.

Vårt samhälle är fysiskt. Man ska lyckas i det fysiska, vi ser inte det parallella som man inte kan ta på. Ibland behöver folk bevis för att kunna bejaka det spirituella eller bli övertygade.

Det sägs att NASA och Säpo ibland använder sig av medier. I länder som England är det mer självklart med det spirituella men nu börjar det öppnas upp i Sverige också.

Vilka utmaningar kämpar dina kunder med och hur hjälper du dem att ta tag i sina liv?

– Jag har två tydliga kundgrupper: en som vill ha bevis för att deras anhöriga har det bra och gått vidare. När jag beskriver själen och vad den förmedlar blir de övertygade. De blir varma i hjärtat och ofta tillfreds sedan.

Den andra gruppen kommer för vardagsproblem: skilsmässa, hälsa, arbetsförändringar, flytt osv. När man är vilse, hjälper det att få en spegling så att man inser att man har svaren själv inuti.

Hur fungerar medial vägledning?

– Tanken bakom ett möte med Andliga dimensioner är att man ska få hjälp att se lite tydligare på sin livssituation och få klarhet i funderingar man kan ha inombords.

Jag tar inte frågorna från kunden först. Tidigare tog själen från Andra sidan form, byggde upp sig och levererade informationen. Sedan några år tillbaka har jag en egen Andlig gruppering som alltid är med mig och kommunicerar med mig. De förmedlar information som sätts i ett större sammanhang: vem man är, livsuppgift, med mera. De målar upp en större bild, mer än lilla mig i vardagen. Jag används som en kanal för information och vägledning.

Kan du stänga av helt?

– Ja, förutom när det gäller mig och mina nära och kära. Om jag inte stänger av, förlorar jag lätt min energi och balans.

När jag möter en människa i vardagen kan jag läsa ganska mycket men jag blandar mig inte i. Jag är ganska bra på att hålla min egen integritet och respektera andras. Jag överskrider sällan personliga gränser; bara med människor jag känner väl, kan jag dundra på ibland …

Kan alla utveckla den mediala sidan?

– Ja, absolut. Men vi har olika långa resor bakom oss och olika snabba frekvenser. Dessutom är våra själar olika gamla och våra erfarenheter från de olika inkarnationerna skiljer sig åt. Alla har en gnista av det gudomliga eftersom vi vibrerar i samma frekvens och består av samma energi men vi har olika lager som vi har lagt på oss, olika rädslor … och vi ska inte glömma att det alltid finns en fri vilja.

De grymmaste grejer och händelser har själen valt själv. Det som hänt och kommer att hända i världen är hemskt men själen måste gå igenom prövningar att förfina sig …

Tar inkarnationer slut? Blir man klar?

– När själen har gått igenom alla erfarenheter, gjort tillräckligt mycket, vidgat medvetandet och blivit ett med det gudomliga ljuset, då är man nära klar. Vissa har större karisma, vilket beror på själens strålning, medvetenhet och resan själen har gjort.

I vårt högteknologiska samhälle är uppmärksamheten alltid riktad utåt och stillhet är en bristvara. På vilket sätt påverkar det människan?

– Vi är långt borta från den gudomliga upplevelsen eftersom vi glömmer att känna. Naturfolk och många civilisationer använder ett språk präglat av känslor och signaler, vilket gör att de uppfattar mycket mer. Vårt högpresterande samhälle är väldigt sårbart och saknar djupet. Vi fastnar i det materiella, i ekorrhjulet utanför oss själva.

Å andra sidan är vår simultanförmåga positiv kanske … det bör finnas en mening … Det kan hända att vi behöver komma så långt borta som möjligt från stillheten för att vända tillbaka till oss.

Modern psykologi analyserar fakta och omständigheter, hittar orsak. Är den egentligen inte ett hinder också när det gäller att hitta sig själv?

– Det kan passa i vissa sammanhang. Man söker det man är mogen att söka. Psykologi är ett annat uttryck för att hjälpa människor men när det är för mycket form och regler, när lösningarna blir fyrkantiga begränsar man människans potential. Vår jordiska resa från när vi föddes till i dag är en liten del. 90 procent av det vi är syns inte inför våra fysiska ögon. Den andliga dimensionen är så mycket större än vad vi ser och dess möjligheter är betydligt större. Den dimensionen kan leverera svar som är personliga för en, inte en mall som psykologin erbjuder och som ibland är samma för alla. Det enda som är sant är att själen överlever. Det vore vettigare att satsa på det som kommer att överleva, tycker jag.

Har du några må bra-tips?

– Alla ska meditera eller spänna av dagligen! Eller bör kanske (skratt). Så länge det inte är frid och stillhet inuti kan man inte få balans. Det man skapar därute kommer inifrån.

Folk kan ofta inte komma ifrån tankesnurret, har svårt att vara tillfreds och brusar negativt. Alla dessa vardagliga beteenden gör att man förlorar energin.

Alla borde meditera en halv timme om dagen på sitt sätt. Man kan gå i skogen, träna, lyssna på musik … även om jag anser att man bör kunna möta tystnaden i sig själv, bara där kan vi få kontakt med det vi är. När vi gör något har vi fokus utanför. Ha fokus inne och bli ett med tystnaden. Då kommer alla positiva reaktioner!

Hur ser du på ditt yrke och din personliga utveckling?

– Svåra tider har varit bra för mig. Man lär sig mindre när allt flyter på. Sanningen är att jag aldrig haft brist på jobb och nu kan jag prioritera. Det är nödvändigt för att orka. Jobba intensivt med konsultationer tar energi. Därför behöver jag sova, äta ordentligt och vara tyst …

Jag anordnar kurser i att utveckla intuitionen och synen. Helande har också alltid varit ett stort intresse. Att vara en helande kanal med ljusväsen omkring sig tillför kunderna enormt mycket. Det händer massor i människans inre! Dessutom är det mer påtagligt att lägga sig på en bänk, det är inte lika sensationellt kanske. Just nu har jag dock mest möten i andlig kommunikation, dubbelt så mycket som helandesessioner. Sanningen är att allt som sker här är basic, jag är enkel som människa, äger inga spåkulor direkt. 😉

Hur hittar folk dig?

– Genom hemsidan, visitkort, en artikel i tidningen Nära gav bra resultat men jag har varit medioker på marknadsföring. Man måste synas lite grann men mina kunder kommer främst för att någon annan har rekommenderat mig.

Nu lever jag mitt liv och människor får prata med varandra. Jag har inga planer på att bli världskänd längre, det var bara ego … De människor som ska komma, kommer. Det finns inte en enda tillfällighet, det finns en gudomlig plan i alla möten. Vi får alltid svaret längre fram. Det är inte ödet. Vi har fattat beslut innan själen gick ner, de små valen i vardagen är den fria viljan. Om man lyssnar ordentligt på signaler kommer man närmare den ursprungliga planen.

Om vi tar dig … Jag känner att du är en pelare i min väg. Jag har inte riktigt förstått hur vi är sammankopplade än. Vi får väl se, säger Barkha som avslut på vårt spännande och fascinerande samtal.

Det ska bli spännande att tids nog inse varför Barkha kom in i min väg. Jag tror att min energi speglas i henne för att vi är lika intensiva. I dag upplevde jag vad hon menade med att få svar i vardagen. När jag kom till henne var jag återigen insvept i känslan att jag saknar bitar. Jag gick därifrån fylld av ny energi och med den starka känslan att det är helt i sin ordning att inte passa någonstans och känna sig alltmer längre bort från de flesta ”vanliga” människor. Ute rullar vansinnet på, inne är där det riktiga händer!

Citat: ”Vi ska gå på känsla och lära oss av intuitionen. Våga lita på din känsla!”

 

FAKTARUTA

Namn: Barkha Einarsson.
Ålder och familj: 52 år, gift med Thomas.
Musik: Klassisk musik i ”alla” former och rytmisk musik som kan locka till dans.
Bok: Har läst många andliga bra böcker genom åren! En som jag tänker på är ”Döden gav mig livet” av Anita Moorjani.

www.barkha.se