37 födelsedagar kvar,
om jag har tur

cake

Så läggs ytterligare en sommarsemester till de övriga. Hösten närmar sig med stormsteg. Det känns lite tomt och snopet när vardagen tar vid. Med inrutade dagar, på gott och ont. Det känns långt till nästa sommar. Livet lunkar på. Ibland kan livet verkligen kännas långt. Dagar läggs till dagar och det är långt till helgen eller semestern. Är inte måndagarna fler än fredagarna? Och går inte helgerna lite fortare än vardagarna?

Men när jag börjar räkna julaftnar, födelsedagar och skolavslutningar känns livet inte lika långt. Fem skolavslutningar kvar i grundskolan för min dotter, ett 30-tal födelsedagar (enligt statistiken har jag 37,28 år kvar att leva) och kanske lika många jul- och nyårsfiranden. Det blir knappt en veckas avslutningar och en dryg månads julfirande. Ett 30-tal tillfällen att lova bot och bättring på nyårsaftons natt och lika många nyårsdagar att ångra dem på.

Då faller ett annat ljus över livets gång. Nu är det nog dags att ta livet lite mer på allvar och inte tro att jag har oceaner av tid framför mig att göra allt det där jag vill göra någon gång. Det är nog dags att börja skrida till verket och pricka av på att-göra-listan.

Ska jag verkligen vänta längre med att göra det där jag har tänkt på så länge? Vissa planer och drömmar mår bra av att mogna, som en god ost, men de flesta sakerna får bara en dålig bismak av för mycket väntan. Och när livet en gång slutar någonstans efter en månads födelsedagar, ångrar jag hellre det jag gjort än det jag inte gjort. Så nu är det dags att fatta beslut kring frågor som dragits i långbänk, ta sig till gympapasset, tala om för min kollega hur mycket jag uppskattar honom och sedan pussa lite mer på min man.

Insikten om att inte bara välja de stora dagarna för uppmärksamhet och lycka kommer. Det är ju för sjutton nu det gäller. Det är nu bågen ska spännas, kärleken flöda och relationer knytas. Det kanske inte ens blir 37 födelsedagar till. Det blir kanske ingen alls.

Av Monika Wolfert Rudborg

Lämna gärna en kommentar

Your email address will not be published.